De Crăciun oferim cadouri. O facem de când ne știm și nu prea ne putem aminti sau imagina o perioadă în care oamenii nu își făceau cadouri. Și totuși, tradiția provine de undeva. Istoria Creștinătății amintește de obiceiul oferirii de cadouri ca simbol al Nașterii Mântuitorului. Știm cu toții prea bine povestea celor 3 magi care au călătorit din Est pentru a-l vedea pe pruncul Isus, oferindu-i în dar aur, smirnă și tămâie. Tradiția de a face cadouri de Crăciun este un mod de a reaminti de acest moment esențial și reprezentativ pentru Creștinătate. 

Există indicii că acest obicei este însă mult mai vechi, din perioada Romei antice, când oamenii îl sărbătoreau pe zeul Agriculturii, Saturn, căruia îi aduceau mulțumiri pentru abundența de resurse. Festivități care conțineau oferirea de cadouri erau organizate în fiecare an între 17 și 23 decembrie. Sărbătoarea se numea Saturnalia. Chiar și după ce împăratul Constantin s-a convertit la Creștinism și a interzis sărbătorile păgâne, tradiția a fost păstrat, datorită legăturii semnificative cu povestea Magilor.

Astăzi, tradiția oferirii de cadouri a devenit un element esențial, nu doar obișnuit, al sărbătorii de Crăciun. Un studiu din Anglia (RadiumOne data, 2015) arată că, în medie, o persoană obișnuită cumpără 14,8 cadouri pentru 8,3 persoane. Dincolo de exactitatea informației, această demonstrează că oamenilor le face plăcere să ofere cadouri și celor din cercul social extins. În cadrul familiilor și a prietenilor apropiați, primirea și oferirea de cadouri aduce emoția anticipării, a așteptării și a surprizei. Grija și afecțiunea exprimate în pregătirea unui cadou este ceea ce face Crăciunul atât de magic!

Bineînțeles că piața cadourilor a devenit la fel de diversă pe cât de mare este cererea. Având atât de multe opțiuni, de multe ori este dificil să alegi cadoul potrivit, să cuprinzi în el o multitudine de cerințe: să fie din aria de interes a persoanei, să fie ceva unic, pe care persoana să nu îl aibă deja și să producă o emoție puternică atunci când îl primește. Aceste cerințe speciale au condus la crearea unui segment de piață care produce și propune elemente originale, create manual, din materiale naturale. Produse care aduc bucurie și recunoașterea valorilor și principiilor celui care oferă și a celui care primește. Cadouri care nu reprezintă doar obiecte, ci declarații care susțin motivații morale și sociale. 

Literalmente se încadrează în această categorie, iar de Crăciunul acesta vă propune câteva idei cu care să îi duceți pe cei dragi ai voștri într-o altă lume decât cea de zi-cu-zi, una în care este timp și liniște, emoție și recunoștință. Nu uitați, 90% din pofitul Literalmente merge spre cauze sociale. 

 1. Gift-set

Un gift set special pentru oameni deosebiți. Impresionează persoanele dragi cu un cadou inedit și unic. Hârtia lucrată manual, batoanele de ceară cu fitil și ștampila personalizată oferă o experiență de neuitat. Designul , producția și fiecare detaliu lucrat manual sunt realizate in micul nostru atelier din România, unde punem suflet în toate creațiile noastre. 

Acest produs poate fi achizitionat de AICI:

2. Mother’s Diary

Mother’s diary reprezintă jurnalul unei mame pentru a așterne în el acele cuvinte a căror nerostire dau clipei o solemnitate desăvârșită.

Lucrat manual și cu o mare atenție la detalii în micul nostru atelier din România, jurnalul unei mame poate fi un cadou special sau un accesoriu deosebit pentru a așterne gândurile din primele momente speciale din viața unei mămici.

Acest produs poate fi achizitionat de AICI:

3. Notebook

Un notebook special adresat persoanelor creative și organizate pentru a-și așterne gândurile , ideile și schițele, dar și pentru cei care doresc sa își surprindă oamenii dragi cu un accesoriu inedit. Produsul nostru este disponibil în culorile verde, bej și negru și este însoțit de un pix deosebit pe care îl primiți cadou la fiecare achiziție.

Acest produs poate fi achizitionat de AICI: