Print pentru invitațiile de nuntă. Diferite metode de printare.

Metoda de printare pentru invitațiile de nuntă este decizia care afectează cel mai mult costul final al proiectului. Din păcate, este și ceva despre care cel mai probabil știi foarte puțin.

În acest articol, voi acoperi cele mai comune tehnici de printare, pentru a reuși să luați decizia potrivită.

Print Digital

Printul digital este cea mai comună medoda de printare pentru invitațiile de nuntă și cea mai rentabilă metodă. Imprimantele digitale de înaltă calitate sunt utilizate pentru a lăsa un finisaj neted pe hârtie. Cerneala este imprimată direct pe suprafața hârtiei.

O imprimantă digitală poate printa câte culori doriți fără a afecta costurile. Dacă vă plac ilustrațiile colorate sau nu aveți un buget mare pentru invitațiile de nuntă, este metoda perfectă pentru voi.

Imprimarea digitală este una dintre cele mai flexibile metode de imprimare. Poate fi ușor asociată cu oricare dintre metodele următoare pentru a adăuga un detaliu în plus.

Print Digital cu alb

Ceea ce majoritatea persoanelor nu știu, este că majoritatea imprimantelor nu pot redă albul pe hârtie. Este nevoie de o imprimantă specială care să aibă un cartuș alb. Printul cu cerneală albă în general este mai scump decât printul digital obișnuit deoarece și tonerul alb costă mai mult.

Folio

Printul folio este o metodă de imprimare foarte elegantă, care nu implică nicio cerneală. Este acea medoda pe care o alegi dacă vrei text și detalii metalizate (auriu, argintiu, copper, etc)

Presa folio are nevoie de o placă de magneziu cu grafica dorită pentru a aplica folia prin presiune pe carton.

Printul folio poate fi dificil de citit pe fonturi subțiri sau dacă textul este prea mic. Deci veți dori să fiți selectivi atunci când folosiți această metodă.

Letterpress

Printul Letterpress este un proces tradițional de tipărire, similar cu printul folio. Diferența este că în loc de folia care se presează pe carton, un utilaj letterpress folosește cerneală.

Ca și în cazul presei folio, utilajul letterpress are nevoie de o placă pentru a fi presată pe carton. Pătrunde adânc în carton, lăsând în urmă impresia de cerneală, de aceea se recomandă cartoane foarte groase. Efectul este unul nemaipomenit, fiind un tip de imprimare în relief.

Dezavantajul printului letterpress este că, este mult mai scump decât imprimarea digitală. Fiecare culoare utilizată trebuie să aibă propria placă, iar plăcile pot fi destul de scumpe, în funcție de dimensiunea designului.

Embosare

Embosarea este o metodă bună de utilizat dacă doriți o monograma sau un text scurt de dimensiuni mari. Embosarea oarbă este o metodă fără cerneală în care o matriță încălzită este folosită pentru a aplica grafica pe hârtie. Acest proces creeaza o suprafață în relief ridicată. Deși un efect superb, nu recomand acest print pentru o întreagă invitație. Puteți opta să utilizați acest print pentru un card de mulțumire, meniu sau alte elemente de papetărie.

Există multe, multe alte metode de imprimare în lume, dar acestea sunt cele mai comune și preferatele mele. Nu stiti ce metoda să alegeți pentru printarea invitațiilor voastre? Putem discuta proiectul vostru și să vă recomand metoda cea mai potrivită pentru voi.

Îmi puteți scrie AICI sau pe Facebook AICI.

Share This Story, Choose Your Platform!

Subscribe to our free newsletter

Dacă vrei să fii primul care află când adăugăm ceva nou la colecția noastră, abonează-te la newsletter-ul nostru.

    By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

    * Add notice about your Privacy Policy here.