Sunt aproape sigură că, imediat ce ai citit titlul acestui articol, te-ai întrebat: stai, nu sunt același lucru? Stai liniștită, pentru că nu ești deloc singura, confuzia este des întâlnită și, o vreme, am făcut-o și eu. Totuși, cuvintele temă și stil reprezintă două aspecte distincte ale nunții tale. Stilul se referă la imaginea de ansamblu, la „vibe-ul” nunții și este direct conectat cu estetica evenimentului. Pe de altă parte, tema este mai mult legată de un subiect specific, care face parte din detaliile designului.
Probabil că în continuare cele două pot părea similare. Să presupunem că te-ai gândit la o temă a nunții centrată în jurul ideii unui film celebru. Marele Gatsby, de exemplu. Acest lucru presupune, odată cu asigurarea unor lucruri specifice, precum un dress-code și detalii art-deco potrivite perioadei, alegerea unei estetici potrivite acestei teme. În același timp, poți planifica o nuntă vintage care să includă elemente de stil relevante, dar fără a te angaja în mod evident într-o temă precum Great Gatsby. Această diferențiere te va ajuta să îți dai seama mai bine dacă urmărești o temă sau un stil, astfel încât deciziile pe care le discuți cu organizatorii sau cu cei dragi vor fi mai clare și mai ușor de luat.
Indiferent de așteptările pe care le ai de la ziua cea mare, este important ca stilul să aibă o formă bine definită, în jurul căreia toate piesele se îmbină armonios. Acesta reprezintă imaginea de ansamblu, îți oferă claritate asupra întregului eveniment și îți permite să integrezi delicat orice element de detaliu care te-a cucerit pe parcursul pregătirilor, atâta timp cât îl aliniezi cu estetica deja stabilită. Invitații vor fi încântați când vor ajunge la locul de întâlnire și vor descoperi că paleta de culori este aceeași cu a invitației, a plicului în care le-a fost înmânată și a meniurile atent așezate pe mese.
Atunci când stabilești o tematică sau alegi un stil, nu te simți presată să îl încarci cu foarte multe detalii pe parcursul procesului de planificare. Altfel, riști ca în ziua nunții totul să pară supra-încărcat. Poți evita destul de ușor acest lucru verificând constant, pe durata pregătirilor, dacă nu cumva te-ai îndepărtat prea mult de viziunea pe care ai avut-o inițial.
Cu toate acestea, cea mai bună temă de nuntă sau inspirație stilistică vine din relația ta cu partenerul. Temele sunt grozave, deoarece ajută la personalizarea pronunțată a evenimentului. Este una potrivită atunci când are sens din perspectiva voastră, a cuplului, cu privire la modul în care vă doriți să arate nunta. În același timp, o temă nu reprezintă o necesitate, mai ales dacă voi rezonați mai degrabă cu un stil general. Atâta timp cât alegeți ce vă reprezintă cel mai bine personalitățile și viziunea, decizia va fi cu siguranță una fără greșeală.
Te întrebi ce teme sau stiluri de nunți ai putea lua în calcul? Pregătește-te să afli câteva care mi-au căzut cu tronc, în următorul meu articol de blog.