Termeni și condiții

1.Informații preliminare

1.1. Mulțumim pentru interesul față de compania, site-ul, blogul serviciile și/sau produsele noastre.

1.2. Vă rugăm să citiți acest document cu atenție. Acest document (denumit în continuare „Prezentul document”, „Contractul” sau „Termeni și Condiții”), împreună cu documentele menționate în el, reprezintă condițiile utilizării site-ului www.literalmente.ro (denumit în continuare „site-ul”) și plasării de comenzi de produse și servicii prin intermediul site-ului. Prin navigarea pe site-ul nostru sau prin plasarea unei comenzi sunteți de acord cu Termenii și Condițiile descrise mai jos. Acest document reprezintă o convenție legală – un contract între dumneavoastră și noi. Vă rugăm să citiți și Politica noastră de confidențialitate și Politica privind utilizarea modulelor cookie, înainte de a naviga pe site sau a plasa o comandă. Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni sau cu Politicile indicate mai sus, vă rugăm să nu utilizați site-ul.

2.Prezentul Contract. Obligativitate. Contact

2.1. Caracter obligatoriu. Înțelegeți că atât prezentul document, cât și toate politicile la care acesta face referire (e. Politică de confidențialitate, Politică privind utilizarea modulelor cookie) au caracter obligatoriu față de dvs. Prin navigarea pe site-ul nostru sau prin plasarea unei comenzi, vă luați angajamentul de a respecta prezentul document și politicile indicate.

2.2. Modificări și actualizări. Ne rezervăm dreptul de a modifica oricând și fără notificare prealabilă acești Termeni. Comenzii dumneavoastră i se vor aplica termenii care sunt în vigoare la momentul plasării comenzii. Accesând site-ul nostru veți găsi cea mai recentă versiune a Termenilor.

2.3. Nu putem garanta faptul că orice produse care au fost incluse la un moment dat pe site vor fi disponibile în orice moment. Ne rezervăm dreptul de a înceta în orice moment comercializarea unui produs.

2.4. Dacă aveți întrebări sau neclarități, ne puteți contacta cu încredere la office@literalmente.ro sau prin completarea formularului de contact și o să vă răspundem în cel mai scurt timp.

3. Definitii

3.1 Utilizator – orice persoana care viziteaza site-ul www.literalmente.ro

3.2 Client – persoana fizica/persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

3.3 Comanda – achizitionarea de catre Utilizator prin intermediul site-ului a unui sau mai multor Produse si Servicii, în condițiile prevăzute în prezentul document și/sau agreate cu Literalmente printr-un mijloc de comunicare la distanță.

3.4 Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Clientului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre acesta si istoricul acestuia in Site. (ex: comenzi anterioare, facturi fiscale etc.)

3.5 Produse si Servicii – orice produs sau serviciu care este oferit Clientului în vederea achiziţionării, contra cost, prin intermediul site-ului.

3.6 Prestator – SC. LITERALMENTE STUDIO SRL, avand urmatoarele date de identificare: 43852138 , inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J15/340/04.03.2021, cu sediul social in Comuna Valea Mare, Sat Valea Caselor, tarla 9, parcela 485, telefon: 0762.442.689

3.7 Contract –  înţelegerea consensuală la distanţă intervenită între Prestator şi Utilizator, fără prezența fizică simultană a acestora, cu privire la vânzarea, respectiv achiziţionarea, unuia sau mai multor Produse si Servicii de pe site, prin lansarea unei Comenzi de către Utilizator şi acceptarea ei de către Prestator, cu respectarea prevederilor legale şi a termenilor şi condițiilor pentru prestarea online a serviciilor oferite de literalmente.ro

3.8 Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat.

3.9 Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv poșta electronică sau altă formă de comunicare la distanţă (de ex: e-mail, SMS) cu privire la Produsele/Serviciile și/sau la promoțiile desfășurate de Prestator sau de afiliații acestuia, într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Prestatorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

4.0 Tranzactie – operaţiunea de plată efectuată de către Utilizator, respectiv încasarea de către Prestator, a unei sume de bani ca urmare a prestării de către Literalmente, respectiv achiziţionării de către Utilizator, a unuia sau mai multor Produse/Servicii.

4. Politica de vanzare online

4.1 Toate informatiile folosite pentru descrierea Produselor/Servicilor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea LITERALMENTE STUDIO S.R.L., acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4.2 Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

4.3 Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Utilizator.

4.4 Prin lansarea unei Comenzi pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care LITERALMENTE STUDIO S.R.L. isi deruleaza operatiunile pe Site.

4.5 LITERALMENTE STUDIO S.R.L. nu considera in nici un moment o Comanda neconfirmata de catre LITERALMENTE STUDIO S.R.L. ca avand valoarea unui Contract.
Notificarea primita de catre Client, imediat dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta confirmarea Comenzii.

4.6 Contractul se considera incheiat intre LITERALMENTE STUDIO S.R.L. si Client in momentul primirii de catre Client de la LITERALMENTE STUDIO S.R.L., prin intermediul postei electronice a notificarii de confirmare a Comenzii. Asadar, Contractul intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre LITERALMENTE STUDIO S.R.L.

4.7 Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului Site, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti Utilizatorii/clientii.

5. Eligibilitate

5.1. Pentru a putea plasa în mod legal o comandă pe site-ul nostru trebuie (1) să aveți peste 18 și/sau capacitate deplină de exercițiu, (2) să fiți de acord cu Termenii și cu Politicile de protecție a datelor cu caracter personal; și (3) să ne furnizați informații de contact reale, complete și actualizate.

5.2. Servicii către minori. Site-ul nu prestează servicii și nu vinde produse către minori. Dacă aveți sub 18 ani, vă rugăm să apelați la un părinte/tutore pentru a plasa comanda în numele dvs sau a autoriza plasarea unei comenzi. Pentru mai multe informații ne poți contacta oricând la adresa de e-mail office@literalmente.ro.

6. Reguli privind utilizarea site-ului

6.1. Prin accesarea, vizitarea, plasarea unei comenzi sau desfășurarea oricărei alte activități pe site-ul nostru, promiteți să respectați următoarele reguli:

  • Veți folosi acest site exclusiv pentru efectuarea comenzilor legitime sau pentru informare;
  • Nu veți efectua nicio comandă falsă sau frauduloasă, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a anula comanda și informa autoritățile competente sau a ne adresa justiției pentru recuperarea oricăror prejudicii cauzate;
  • Veți furniza informații reale, exacte, complete și actualizate;
  • Veți respecta drepturile de proprietate intelectuală cu privire la orice element regăsit pe acest site.
  • Nu veți desfășura niciun fel de acțiune care ar putea aduce orice fel de prejudiciu site-ului nostru, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a ne adresa justiției pentru recuperarea oricăror prejudicii cauzate.
  •  

6.2.Consecințe. Ne rezervăm dreptul de a bloca accesul oricărui utilizator care încalcă regulile de mai sus, de a anula comenzile, de a sesiza autoritățile competente pentru tragerea la răspundere administrativă/penală a oricăror fapte antisociale și de a ne adresa justiției pentru recuperarea în integralitate a oricăror prejudiciilor cauzate, prezente sau viitoare, inclusive beneficiile nerealizate ș cheltuielile de judecată (inclusiv onorariile avocaților).

7. Încheierea contractului

7.1.Data încheierii contractului. Contractul dintre dvs. și noi se încheie în momentul în care comanda dvs. va fi acceptată în mod expres de noi și veți primi, în acest sens, un e-mail în care vom confirma comanda.

7.2.Protecție. În măsura în care nu vom accepta comanda, dar dvs. v-au fost retrase sume de bani, vom proceda la rambursarea acestor sume în cel mai scurt timp. Termenii și Condițiile nu reprezintă, în sensul legislației civile, o ofertă, ci o invitație la ofertă.

7.3.Decizia ne aparține. Ne rezervăm dreptul de a decide, în mod unilateral și fără a preciza motivul, încheierea sau nu a unui contract. Nu vom avea nicio răspundere față de dvs. în situația în care refuzăm să dăm curs unei comenzi.

8. Disponibilitatea produselor/serviciilor

8.1. Nu putem garanta că produsele și serviciile care s-au găsit la un moment dat pe site, vor fi disponibile în orice moment pentru achiziționare. Nu vom avea nicio răspundere față dvs. în situația în care un produs nu se mai regăsește pe site.

8.2. Deși vom încerca să avem în timp real pe site actualizare informațiile privind disponibilitatea produselor, nu putem garanta faptul că aceste informații vor fi actualizate, în orice moment. 

8.3. Garanții. În măsura în care produsele și serviciile sunt indisponibile, dar dvs. ați plasat deja comanda, vă vom informa cu privire la indisponibilitatea acestor produse/produse și vă vom recomanda produse similare, la valoare egală sau apropiată, care pot fi comandate. În măsura în care nu doriți să comandați produsele similare recomandate de noi, vom anula comanda, iar în măsura în care ați plătit deja prețul produselor/serviciilor, vom proceda la returnarea sumelor de bani în cel mai scurt timp.

9. Prețul produselor/serviciilor. Facturarea. Plata

9.1. Prețul produselor/serviciilor este afișat în lei pe site. Prețul produselor este cel afișat pe site, cu excepția situației în care este o eroare. În măsura în care există o eroare, vă vom aduce la cunoștință în cel mai scurt timp, urmând să vă returnăm suma de bani achitată suplimentar sau să vă solicităm o sumă de bani suplimentară. În măsura în care noul preț nu este mulțumitor pentru dvs, nu răspundeți la solicitarea noastră sau nu vă putem contacta, vă vom anula comanda și vă vom rambursa cât mai curând posibil suma de bani achitată.

9.2. Prețurile produselor vor putea fi actualizate/modificare în orice moment, iar această actualizare/modificare va înlocui orice preț anterior. Comenzii dvs. i se vor aplica prețurile de la momentul plasării efective a comenzii.

9.3. După ce ați ales produsul pe care doriți să îl comandați și ați apăsat butonul de comandă, produsul va fi transferat automat în coșul de cumpărături. După ce ați introdus în coșul de cumpărături toate produsele pe care doriți să le cumpărați, veți putea plasa comanda prin parcurgerea paginii de comandă.

9.4. Plata produselor comandate se poate face astfel: prin ordin de plata/transfer bancar în avans sau plata cu cardul online.

9.5. Daca optati pentru plata online cu cardul bancar, procesarea datelor de pe cardul dumneavoastra se face prin intermediul NETOPIA PAYMENTS iar noi nu vom stoca niciun fel de date referitoare la cardul dumneavoastră.

9.6. Dacă optați pentru plata prin card, instituția emitentă va proceda la validarea și autorizarea plății. În situația în care, tranzacția nu se procesează din motive independente nouă (i.e. fonduri inexistente pe card, card expirat), contractul dintre noi nu se încheie și nu vom avea nicio obligație să livrăm produsele, însă dvs. puteți selecta o altă metodă de plată sau încerca din nou procesarea plății cu un card valid.

10. Livrarea

10.1. Livrarea produselor se realizează cu ajutorul firmelor de curierat la adresa de livrare indicată de dumneavoastră.